У Мережі прокоментували здійснений американцем стрибок без парашута

Користувачі Мережі висловили захоплення 42-річним екстремалом Люком Айкінсом, який встановив рекорд, зробивши історичний стрибок з висоти 7,6 км без парашута.


Новину передає «Преса України».

Журналіст Юрій Бутусов назвав вчинок американця «величним подвигом у світовій історії освоєння повітря». На своїй сторінці в соцмережі він написав: «Цей день увійде в усі підручники історії і буде вивчатися в школах так само як перший політ людини на літаку і перший політ у космос. Сьогодні Люк Айкінс - знаменитий американський каскадер стрибнув з літака на висоті 25 тисяч футів (7 кілометрів 600 метрів). І благополучно приземлився. Ні, не так. Сьогодні Люк Айкінс виконав найнебезпечніший стрибок у світовій історії! Так! Стрибнув з 7600 метрів!».

Журналіст також розповів, що «Люк - професійний парашутист у третьому поколінні, його родина заснувала свою парашутну школу. Свою школу створив і сам Айкінс - він працює каскадером і постановником трюків в Голлівуді, не тільки вчить приватних учнів, але й навчає Сили спеціальних операцій США. Він зараз здійснив 18 тисяч стрибків з парашутом - і один, найвідоміший - без парашута».

Лариса Сарган, прес-секретар генпрокурора України висловила впевненість в тому, що стрибок Люка Айкінса увійде в історію. «Спочатку думаєш - ненормальний, потім  перехоплює дихання, а під кінець - мурашки по шкірі. Вперше чувак стрибнув із літака на висоті 7600 м без парашута! Офіційно його стрибок запишуть в історії. І це - Люк Айкінс», - зазначила вона.

Інші користувачі соцмережі пишуть також висловили захоплення вчинком американця: «Він зробив це. Потрапив у сітку. А міг би і промахнутися. Слава Америці, країні вільних людей зі всієї землі», «Захоплююче видовище. Безстрашний хлопець. Респект!», «Безумовно, це дуже крутий зафіксований стрибок! Але, а тепер скільки екстремалів захочуть це повторити і до чого це призведе». Проте варто зазначити, що деякі користувачі скептично поставилися до такого подвигу екстремала: «18 тисяч стрибків - це приблизно по 3 стрибки в день на протязі 18 років. Без вихідних. Щось тут не те», «Багато таких випадків було у Другу Світову війну... Ось британець з 5,5 км на ялинки впав», «Подвиг здійснюється заради благої мети. А це авантюра з вдалим фіналом. Ніякого захоплення не викликає».

Нагадаємо, нещодавно в мережу потрапило відео зі стрибком, який здійснив американський скайдайвер-екстремал Люк Айкінс. 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому