У Туреччині 7 тис силовиків оточили військову базу США Інджирлік (ВІДЕО)

У Туреччині сім тисяч силовиків оточили військову базу Інджирлік. Вона використовується ВПС США і ВПС Туреччини. Це сталося після отриманого повідомлення про ймовірну спробу перевороту у місті Адана, яке знаходиться неподалік.


Про це повідомляє турецька газета Hurriyet, передає «Преса України».

База була заблокована вчора у 23:00 за місцевим часом. Наразі її оточили біля семи тисяч співробітників силових відомств.

Міністр Туреччини з європейських справ Омар Челік у своєму мікроблозі з цього приводу написав, що на авіабазі пройшла перевірка систем безпеки, і спроб чергового перевороту не виявили.

«Я перебуваю в Адані... Ми провели спільну перевірку систем безпеки. Ніяких проблем не виявили», — заявив він.

За повідомленням видання Haber Turk, військову базу оточили через візит керівника комітету начальників штабів ЗС США Джозефа Данфорда. Він прибуде у Туреччину в неділю, 31 липня, де збирається відвідати війська США, котрі знаходяться на базі.



Нагадаємо, Туреччина готова зіпсувати з США відносини, якщо останні не видадуть опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада звинувачує в участі у невдалому перевороті. Про це заявив керівник МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому