5 продуктів, які смертельно небезпечно розігрівати
Деякі продукти при розігріві можуть бути небезпечними для здоров'я.
Cправа не тільки в тому, що при розігріві ці страви змінюють свої смакові властивості в гіршу сторону. Все набагато серйозніше: розігріті повторно, ці продукти можуть бути небезпечними для вашого здоров'я, інформують Факти ICTV.
Рис
Фахівці радять його з'їдати відразу ж після приготування, і ось чому. За даними Агентства з харчових стандартів, сирий рис може містити деяку кількість спор бактерій, що викликають харчове отруєння. Певна їх частина може вижити навіть після термічної обробки рису, правда, вона невелика і не може викликати проблеми зі здоров'ям, якщо ви з'їсте тільки що приготовану страву з рису.
А ось якщо він трохи постоїть при кімнатній температурі, спори розмножуватися, і дуже швидко. Розігріваючи рис ще раз, ви тільки збільшите їх кількість, що загрожує отруєнням.
Гриби
Ви, напевно, і самі помічали, що розігріті гриби мають трохи інший смак, ніж щойно приготовані. При розігріванні змінюється структура білка в грибах, він гірше засвоюється і навіть здатний викликати проблеми з травленням. Якщо вже у вас залишилася з учорашнього дня страва з грибами, з'їжте її в холодному вигляді.
Яйця
Так само, як у випадку з грибами, білок в яйці змінює свою структуру при розігріванні. Під час повторної термічної обробки в яйці виділяються токсини, які потенційно можуть завдати шкоди вашому здоров'ю.
Буряк
Здавалося б: ну як може зашкодити організму розігріте блюдо з буряком?! Виявляється – може: при повторному нагріванні нітрати, що містяться в буряку, стають особливо шкідливими. До речі, це відноситься і до моркви, і до селери, і до шпинату.
Курка
Цей улюблений багатьма продукт теж стає небезпечним через переродження білків при повторному нагріванні. Якщо вже ви не любите їсти холодну курку, підігрійте її трохи і на маленькому вогні, але ні в якому разі не на великому: при сильному нагріванні в курці виділяються шкідливі токсини.
Комментарии
Отправить комментарий