Сіднейська юридична фірма подала позов проти РФ і Путіна від імені сімей жертв літака MH17

Австралійська юридична фірма звернулася до суду з позовом  про компенсацію проти РФ та президента Володимира Путіна в Європейський суд з прав людини від імені сімей жертв Боїнга MH17. Як відомо, його було збито в 2014 році.


Новину повідомляє Reuters, передає «Преса України». 

Відомо, що у позові юридичної фірми Сіднею LHD зазначені імена тридцяти трьох найближчих родичів жертв з Австралії, Нової Зеландії і Малайзії.

У позові, поданому 9 травня, відповідачами названо Російську Федерацію та президента РФ - Володимира Путіна. Рідні жертв вимагають від Росії та Путіна компенсацію на суму 10 мільйонів доларів за одного загиблого.

Відомо, що 13 жовтня 2015 року Рада безпеки Нідерландів виставила на широкий загал кінцевий звіт про катастрофу MH17. За інформацією експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» збили над Донеччиною в липні 2014 року ракетою, яка була випущена російським зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Падіння Boeing-777 рейсу MH17 внаслідок влучення ракетою спричинило загибель 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, серед них було вісімдесят дітей. Переважна кількість загиблих були громадянами Нідерландів, Малайзії і Австралії.

Нещодавно аналітики і експерти змогли ідентифікувати ще одне відео з російським «Буком».  

Нагадаємо, у Малайзії відбулася зустріч російського президента і малазійського прем'єр-міністра Наджиба Разака. Під час переговорів була піднята тема падіння Боїнга з пасажирами на борту на Донбасі. За словами, міністра транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лая, сторони домовилися про співпрацю в розслідуванні трагедії.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому