Заступник Клімкіна може поплатитися посадою за заяву про вибори на Донбасі

"Самопоміч" вимагає відкликати з відрядження та негайно звільнити заступника міністра закордонних справ Вадима Пристайка через його заяву про якнайшвидше проведення виборів на окупованому Донбасі.


Про це йдеться в зверненні партії.

"Самопоміч" вважає заяви заступника міністра неприпустимими, такими, що не відповідають національним інтересам України, загрожують державному суверенітету та зроблені з перевищенням повноважень", - вказують у політсилі.

Там наголосили, що парламент не давав згоди на проведення виборів на території, "фактично окупованій Російською Федерацією".

"Вибори в Донецьку та Луганську можливі лише після повного відновлення суверенітету України на всій території Донеччини та Луганщини. Та усунення наслідків російської окупації, що потребуватиме багато часу і зусиль. Говорити про вибори на окупованих територіях тепер, коли там стоять російські танки і "Гради", коли "суверенітет" здійснюють ФСБ та ГРУ, а населенню посилено промивають мізки, значить сприяти плану Кремля", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 28 квітня заступник міністра закордонних справ Пристайко заявив, що єдина можливість проводити переговори з непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей - це отримати офіційних представників цих регіонів.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому