Як у Росії звеличують Україну

За порєбріком переконуєшся, що Україна – велика країна, до якої тій же Росії рости й рости.


От ви уявляєте, щоб в Україні цілий день у кожному випуску теленовин крутили розлогі сюжети про підвищення цін на газ у Росії?

А щоб український загальнонаціональний телеканал у вечірній прайм-тайм присвятив ціле політичне ток-шоу історії про те, що пранкери накололи російського президента? Ні, в новинах-то це пройшло б – але щоб тема цілого ток-шоу?

А це я реально розповідаю про висвітлення української тематики російським ТБ, і то протягом лише однієї доби.

Відчуваю, ще тиждень тут побуду – то увірую, що Україна є найважливіша держава Сонячної системи, це як мінімум.

Але з іншого боку. От у Росії 27 квітня провалився запуск із космодрома "Восточный". Ну, повідомили про це, зціпивши зуби. Але вчора, 28 квітня, запуск таки відбувся. Ну, ясно ж, що рано чи пізно відбувся б таки.

І що тут на телебаченні робиться! Отакенні плашки: "ВОСТОЧНЫЙ ПРОРЫВ!" Щогодини в новинах – про стан здоров'я виведених на орбіту супутників. Пафосу, ніби за першого польоту Гагаріна... Скажете, кумедно? А це як подивитися.

Бо, скажімо, були б тут такі мас-медії, як в Україні, то всі займалися б не фактом успіху, а фактом попереднього провалу. На всіх ефірах експерти другу добу поспіль пояснювали б, що злочинна влада провалила таку річ, усі на перевибори! Так шо успішного запуску ніхто б, напевне, й не помітив.)

Що, ні?

Зате це – невідомо чому – називалось би "демократією".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому