Порошенко відреагував на офшорний скандал

За словами президента, він відійшов від управління активами.

Поідомляє tyzhden.ua


Президент України Петро Порошенко відреагував на журналістське розслідування, пов'язане з офшорними фірмами в Панамі. Про це йдеться в публікації на Facebook-сторінці Порошенка.

"Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішую в рамках українського законодавства та міжнародного приватного права", – написав президент.

Читайте також: Панамські документи й офшорний скандал Порошенка: реакція соцмереж
Він заявив, що, ставши президентом, відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям.

"Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси", – йдеться в публікації.

Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлі...

Опубліковано Петром Порошенком 4 квітня 2016 р.
Нагадаємо, у неділю, 3 квітня, журналісти «Громадського ТБ» опублікували розслідування у рамках проекту Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) та Центру з досліджень корупції та організованої злочинності (OCCRP). Згідно з оприлюдненою інформацією, президент України Петро Порошенко в декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік не вказав інформацію про створення компанії на Британських Віргінських островах.

Також Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів та Центр з досліджень корупції та організованої злочинності встановили ім’я номінального власника офшорних активів Владіміра Путіна і знайшли інформацію про російське громадянство мера Одеси Геннадія Труханова. Крім того, фігурантом скандалу стала голова Національного банку України Валерія Гонтарева. З повними результатами розслідування можна ознайомитися за посиланням.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому