У ЗМІ показали, як російські товари продають під виглядом українських (ВІДЕО)

Російські виробники, щоб не втратити прибутковий ринок збуту в Україні, йдуть на всілякі хитрощі: реєструють свої фірми в Європі і організовують розфасовку в Україні. Споживачам порадили уважно читати етикетки і ігнорувати штрих-код.


Новину повідомляє «Преса України».

Українці успішно бойкотують товари російських виробників - імпорт з країни-агресора скоротився на 90%. На прилавках магазинів асортимент російських товарів значно скоротився. Однак насправді не так вже й постраждали інтереси виробників в РФ. Адже вони знайшли лазівки в українських законах.

Журналісти одного з українських телеканалів провели розслідування і з'ясували, що на всяк той товар, що має український штрих-код, насправді виготовляється в Україні. Безліч продуктів лише розфасовуються і запаковуються в Україні - це дає їм право не друкувати російський штрих-код, який починається з цифр 46, на упаковці.

«Ви можете привезти тонну прального порошку і розфасувати його в Україні, але ви не можете привезти пачку, пачка підпадає під санкції, а тонна - ні. Риба, ікра, морепродукти, чай, кава - майже всі компанії поставили своє фасувальне обладнання в Україні», - пояснив гендиректор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Інший спосіб врятуватися від українських санкцій - зареєструвати свою фірму в Європі. Наприклад, в Польщі чи у Франції. І російські виробники активно ним користуються. Тому українським споживачам радять звертати увагу на те, де знаходяться потужності підприємств, за допомогою яких був виготовлений той чи інший продукт. 

Нагадаємо, український міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що в даний час фактичний рівень прожиткового мінімуму в країні становить 2400 - 2700 гривень. Однак, сума, передбачена державним бюджетом «зависла» на рівні 1100 - 1500 гривень. Кращим виходом із ситуації, яка склалася, міністр вважає перегляд актуальності споживчого кошика.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому