Прогноз погоди на квітень: обіцяють похолодання і спеку до +26, а до Великодня – холод і дощі

Нас чекають температурні "гойдалки", але без заморозків.


Квітень порадує жителів України теплою погодою, обіцяють синоптики, але назовсім ховати светри і куртки рано, бо без холодів не обійдеться. Хвиль холоду з дощами буде дві: в середині і в кінці місяця.

А поки, за прогнозами Укргідрометцентру, в найближчі п'ять днів нас чекає, завдяки теплому південно-східному вітрові, поступове, але впевнене потепління з 14-16 градусів сьогодні до +24-26 – до п'ятниці. І ніяких дощів.

Інші метеосайти і народний синоптик Леонід Горбань все ж наполягають на невеликому дощику перед Благовіщенням (7 квітня), а температуру на тижні обіцяють приблизно таку ж. Трохи більше опадів пройде протягом місяця в західних регіонах, більш сухо буде в південних і східних.

ВЕЛИКДЕНЬ. За словами Горбаня, причина погодних "гойдалок" в квітні – пізній Великдень. У 2016 році він випадає на 1 травня, але це не межа: найпізніше Христове Воскресіння можливе 8 травня, а найраніше – 4 квітня. "Народні прикмети вказують, що перед Великоднем завжди буває тиждень холодів, незалежно від його дати, – каже Горбань. – А з огляду на, що 2016 рік перебуває під впливом Марса (за стародавніми розрахунками погоди, кожному році в 7-річному циклі відповідають Сонце, Місяць і п'ять перших від Сонця планет, крім Землі. – Авт.), уся весна очікується холодною, а літо, навпаки, дуже жарким". Сама Пасха також очікується холодною (вдень 10-12 тепла) і з дощем.

КВІТНЕВІ ПРИКМЕТИ. У народі є і спеціальні, квітневі прикмети. "Квітень не буває холодніше березня і тепліше травня", "Мокрий квітень – хороша рілля: дружно зійдуть ярі, піде в зростання трава", "Квітневі грози з громом на "голі" дерева – до поганого врожаю" або "Холодна зима обіцяє холоду в першій половині квітня і навпаки", – кажуть українці.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому