Росію на зустрічі "нормандської четвірки" вже можна не запрошувати - експерт

Ситуація переговорів "нормандської четвірки" по Україні вийшла на такий рівень, що Путіна можна вже не запрошувати.


Про це в коментарі Gazeta.ua сказав блогер Олег Пономарь.

"Росія демонструє свою повну нездатність дотримуватися угод і "нормандський формат", таким чином, перетворився на "трійку". Це дуже принизливо для РФ і дуже добре для України в цілому", - зазначив експерт.

За його словами, багато заангажованих політологів говорили, що на зустрічі 24 серпня в Берліні Порошенка будуть схиляти піти на поступки Росії, але цього не було.


"Говорили саме про дотримання Мінських угод, про війну на Донбасі і про те, що у Путіна немає іншого вибору, окрім як підкориться домовленостям "Мінська-2"- передати кордон під контроль Україні, провести вибори за українським законодавством і прийняти узгоджену з усіма учасниками переговорів децентралізацію. Таким чином, Росії дають другий шанс, але вже набагато жорсткіше", - пояснив Пономарь.

На думку блогера, "нормандський формат" поки всіх влаштовує, але якщо РФ буде вести себе ще більш неадекватно, то доведеться міняти його на "женевський" і запрошувати Польщу чи Британію.

"США дуже пильно стежать за всіма подіями і рішеннями "четвірки", але якщо з'явиться необхідність посилити контроль, то можна буде ввести до складу Польщу чи Британію", - констатував експерт.

Нагадаємо, що 24 серпня в Берліні відбулася зустріч Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, метою якої було формування жорсткої коаліції протидії агресії Росії.


Джерело: http://gazeta.ua/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому