ЄС повинен бути сильнішим й ефективнішим у майбутньому

Вже очевидно, що партнери по всьому Євросоюзу готові слухати аргументи щодо перегляду умов створення і діяльності союзу, що ЄС повинен бути сильнішим й ефективнішим у майбутньому, щоб гарантувати збереження довіри серед громадян Європи. Про це в ексклюзивному інтерв'ю газеті "День" заявив посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт.

Одна з проблем, які турбують британців - питання про суверенітет, про що Саймон сказав: "Наш прем’єр-міністр збирається запропонувати своїм колегам у Європі зробити ЄС більш гнучким". Також він зазначив: "ми дуже стурбовані триваючим розвитком де-факто механізму, в результаті якого в основному саме члени зони євро ухвалюють рішення, які потім є обов’язковими для виконання всіма іншими членами Європейського Союзу".

На питання про уроки для Великобританії з вирішення боргової кризи в Греції, Саймон Сміт зазначив: "ми повинні дуже уважно розглядати критерії членства, норм і правил, що регулюють європейські механізми, і дивитися вперед і запитати себе: "Чи реалістично ми зважили на всі можливі наслідки, які можуть випливати з побудови нових механізмів та нових інститутів у Європі? Чи знаємо ми про всі наслідки рішень, які ми ухвалили?" Посол константував: "Ми всі підтримуємо створення багатьох спільних інститутів, які існують у Європейському Союзі. Ми всі за те, щоб використовувати ЄС як інструмент зміцнення процвітання, і миру, і стабільності, й інших безперечних благ".


Джерело: День

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому