Активісти створили сайт для підтримки кримських політв’язнів Сенцова і Кольченка

Українські правозахисники та громадські активісти зробили сайт на підтримку кінорежисера Олега Сєнцова і антифашиста Олександра Кольченка. Про це повідомляє прес-служба ініціативної групи «Комітет солідарності».


«Запуск сайту ми приурочили до початку суду над кримськими «заручниками». Ми будемо намагатися оперативно висвітлювати хід засідань і повідомляти про все, що стосуватиметься ситуації з Олегом та Олександром«, – повідомила учасниця «Ком
ітету солідарності», правозахисниця Олександра Романцова.

На сайті працюватимуть розділи, де відвідувачі зможуть дізнатися інформацію про те, як допомогти українським в’язням: наприклад, відправити їм лист або перерахувати пожертвування. Також на порталі будуть викладатися офіційні документи, пов’язані зі справою «кримських терористів».

Нагадаємо, у травні 2014 року антифашист та громадський активіст Олександр Кольченко та кінорежисер Олег Сєнцов були затримані у Криму представниками російських спецслужб. Приблизно 20 травня Кольченко, Сенцова і ще двох затриманих етапували до московського СІЗО «Лефортово». У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є «членами диверсійно-терористичної групи «Правого сектора». За версією слідства, група мала на меті вчиняти диверсійно-терористичні акти у Сімферополі, Ялті та Севастополі та знищувати об’єкти інфраструктури. Затримані та їхні адвокати вважають звинувачення абсурдними і політично мотивованими.

Джерело: http://voicecrimea.com.ua/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому