Кустуріца назвав українську владу «антихристиянською» та «антицивілізаційною»

Кінорежисер Емір Кустріца вважає логічним рішення української влади заборонити йому участь у заходах у Києві з нагоди тисячоліття з дня смерті князя Володимира. Щоправда зварто зауважити, що до концерту «Любов спасає світ» українька влада не мала жодного стосунку. Зрештою, і про скасування заходу оголосили самі організатори, не очікуючи рішення СБУ.


Нагадаємо, міністерство культури України звернулося до МВС і СБУ з проханням розглянути доцільність виступу Еміра Кустуріци у Києві за його «неодноразову публічну підтримку окупаційної політики Росії по відношенню до України і анексії Криму». «Для попередження ризиків масових порушень громадського порядку, акцій протесту, зриву заходів з вшанування 1000-ої річниці упокоєння князя Київського Володимира Великого 28 липня було б доцільно, якби Емір Кустуріца утримався від участі в концерті», - заявили в українському відомстві.

Крім того про відмову від участі у концерті повідомили молдавська група Zdob si Zdub та українська «Табула Раса».


Щодо Кустуріци, то він ввбачає скасування концерту в іншому.  На думку режисера, майбутня подія є, в першу чергу, «важливою датою в історії Росії, яка йде врозріз з їх (влади в Києві) уявленнями і сприйняттям сьогоднішнього світу, світу, відрізняється від того, що було прийнято Святим Володимиром. Вони світ сприймають антихристиянські та антицивілізаційно», - заявив режисер в інтерв'ю «Руські Експрес».

Він упевнений, що зміна влади на Україні стала результатом «певної змови, що привезло на майдан вбивць, які вбивають своїх навіть активістів і поліцейських».

Режисер також прокоментував останні події в Сребрениці і ситуацію на Балканах в цілому. Він вважає, що Захід цілеспрямовано прагне дестабілізувати ситуацію в регіоні. 

http://zaxid.net/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому