Медведчук сделал РЕЗОНАНСНОЕ заявление о Гройсмане и Яценюке!

Лідер Громадсько руху “Український вибір – Право народу” Віктор Медведчук пояснив, чому рейтинг Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана ненабагато відрізняється від рейтингу Яценюка, передаєУНН.


“Україна пожинає плоди “реформ” євроінтеграційної команди. Незадовго до своєї відставки прем’єр-міністр А.Яценюк пафосно заявляв: “Я залишаю країну з повною скарбницею! З озброєною армією, реструктуризованих боргом, виплаченими зарплатами і пенсіями!“ У мільйонів українців ці слова викликали, м’яко кажучи, подив. Агонізуюча економіка, закриті підприємства, зростаюча не по днях, а по годинах безробіття, злидні, безправ’я і безвихідь — така реальна ситуація в країні”, – говорить В.Медвчедчук.

“Відсутність реформ бачать пересічні громадяни, але відмовляються помічати чиновники-“реформатори”, як і їхні західні спонсори — міжнародні лихварі. Втім, не так давно експерти МВФ все ж були змушені визнати факт тотального зубожіння українців — нашу країну за рівнем ВВП на душу населення обігнав навіть Гондурас. Згідно з даними МВФ, за підсумками 2015 року (період розквіту єврореформ від Яценюка) ВВП на душу населення в Україні склав 2004 дол., в той час як в Гондурасі — 2406 дол. Згідно з прогнозом МВФ, в поточному році ВВП України на душу населення скоротиться ще істотніше — до 1854 дол. — і країна ще більше відстане від того ж Гондурасу, прогнозний показник якого на 2016 рік — 2397 дол.”, – наголосив політик.

“Ось так все за два роки євроінтеграторам вдалося катастрофічно обвалити економіку України (ще в 2013-му, за даними Міжнародного валютного фонду, ВВП України на душу населення становив $ 4185). В результаті “реформаторської” діяльності Яценюка крилатий вислів “Не ту країну назвали Гондурасом” втратило сенс”, – підкреслив лідер.

“З “повної скарбницею” від Яценюка все ясно. Що ж стосується “озброєної армії” (це один з головних меседжів всіх промов Яценюка), то в глобальному рейтингу “Військової мощі 2016” Global Firepower за два роки Україна втратила дев’ять позицій, опустившись з 21-го місця в 2014 році до 25- го в 2015-му, а потім до 30-го в 2016-м. Але це не заважало Яценюку кричати про реформи в ЗСУ, про новий підхід і “фундаменті нової якісної української армії”. І поки прем’єр Яценюк розповідав про те, що з кожним днем зростає “військова міць України і авторитет її військової організації”, волонтери продовжували забезпечувати українських військовослужбовців всім необхідним — від продуктів харчування і ліків до бронежилетів і приладів нічного бачення”, – зауважив він.

“Щоб створити багатство країни, дуже багато потрібно перетворити на руїни” — це твердження належить відомому економісту XVIII століття, одному з основоположників економічної теорії Адамом Смітом.

“На жаль, євроінтегратори зовсім хибно зрозуміла цю тезу, взяли його на озброєння. Вчора “реформатори” з команди Гройсмана — гідні продовжувачі справи Яценюка — намагаються перетворити на руїни економіку нашої країни. Вони діють в кращих традиціях “камікадзе”: підвищують тарифи, називаючи це реформами, підсилюють фіскальний гніт, називаючи це дерегуляцією, заганяють в “тінь” або на корені знищують малий і середній бізнес. На те, щоб створювати, будувати нове, при владі не вистачає вміння. Так само, як не вистачає розуму зрозуміти, що руйнувати потрібно було не створювалися протягом багатьох років торгово-економічні відносини і коопераційні зв’язки зі стратегічними партнерами, а старі корупційні схеми, чиновницьку бюрократію, неефективну зашкарублу систему держуправління”, – підкреслив політик.


“Так звані реформи Яценюка — Гройсмана поставили на межу виживання мільйони українців: згідно з опитуванням КМІС, сьогодні 50,3% громадян не мають коштів на купівлю нового одягу, а 17,9% опитаних не вистачає грошей навіть на їжу. Народ не в змозі оплачувати комунальні послуги (за прогнозом Мінсоцполітики, до кінця року в субсидіях потребуватимуть до 9 млн домогосподарств) і розуміє, що причина всіх бід — безграмотна, непрофесійна політика Яценюка — Гройсмана”, – наголомив лідер.

“Чи варто дивуватися, що рейтинг Гройсмана ненабагато відрізняється від рейтингу Яценюка (за даними соціологічної групи “Рейтинг”, повністю схвалює діяльність чинного Кабінету міністрів лише 1% українців)? Ось тільки прем’єр Гройсман вичерпав кредит народної довіри в рази швидше, ніж його красномовний “папереднік”. Така об’єктивна оцінка “успіхів” команди євроінтеграторів”, – резюмував В.Медведчук.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому