«Дружина померла, на руках десять дітей»: ужгородці б’ють на сполох через жебрака із немовлям

Незнайомцю на вигляд років сорок, на руках він тримає сплячого малюка, якому немає і року. Цілими днями чоловік ходить вулицями Ужгорода, випрошуючи милостиню. Усім розповідає одну й ту ж слізну історію: мовляв, дружина померла при пологах, залишилося десятеро дітей, тож працювати не може, а жити за щось треба. До того ж, сам не місцевий – приїхав із Порошково (село у Перечинському районі Закарпатської області), а грошей на дорогу додому немає. Однак небайдужих перехожих вразив надзвичайно міцний сон малюка.


Про це у соцмережах написала місцева мешканка Мирослава Роман. Жінка припускає, що дитя без свідомості. А щойно вона почала фотографувати дивного жебрака, як він одразу ж кинувся цілувати дитину, передає Корупція.Інфо.

«Можливо, я перебільшую, але чи хтось знає цю сім`ю? Хотілося б їм допомогти, якщо вони дійсно в біді. Можливо, соціальні служби? Дитина просто не виходить з голови», – написала Мирослава.

У коментарях закарпатці пишуть, що чудово знають цього чоловіка. Він дійсно з Порошково і має десятеро дітей. Однак є дружина. Тим не менше, ніхто і ніколи ніде не працював, сім’я роками живе з того, що випрошує милостиню на вулицях. А коли хто і намагався йому зробити зауваження, погрожуючи тим, що звернеться у поліцію, той у відповідь лише сміявся.

Тим часом, після розголосу у соцмережах, дитиною і чоловіком таки зацікавилися у поліції. Правоохоронці навіть поїхали у Порошково, аби з’ясувати, що ж це, врешті, за сім’я.

– На жаль, раніше до нас із цього приводу ніхто не звертався, тому про все ми теж дізналися, моніторивши Інтернет, – розповідає кореспонденту PRESS-ЦЕНТР т.в.о. начальника відділу комунікації ГУ НП у Закарпатській області Галина Сернівка. – Хоча по дітях наша ювенальна поліція часто проводить рейди. І батьків, які неналежно виконують свої батьківські обов`язки, притягають до відповідальності. Зараз правоохоронці поїхали на місце, з’ясовують усі обставини. Я не можу давати кваліфікацію злочину, вона буде надана після результатів перевірки. Але попередньо ці дії підпадають під статтю 150 ККУ «Експлуатація дітей», це злочин проти свободи, честі та гідності особи.
Джерело

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому