Кому вигідний закон про зниження акцизів на б / у автомобілі…Тепер українці будуть це ЗНАТИ!

Уже в понеділок, 1 серпня, в Україні вступив в дію закон, згідно з яким українці один раз до початку 2019 року зможуть ввезти з-за кордону дешеву іномарку. Дешеву, тому що розмитнення в такому випадку обійдеться на 3500-4000 євро дешевше.


Якщо ще місяць тому в Мережі рекламувалася лише одна компанія, яка пропонує шопінг-тури в Німеччину і Польщу, то тепер їх маса. Втім, експерти попереджають: можна купити потопельника або руїну, а зароблять на цьому законі фірми, близькі до депутатів-лобістів.

«З 1 серпня набуває чинності закон про зменшення акцизу на ввезення б / у автомобілів з Європи. Ми пропонуємо вам супровід, наші фахівці відправлять вас до Німеччини на літаку, поїзді чи автобусі. Допоможуть вибрати, перевірять по базі Інтерполу, будуть торгуватися, щоб збити для вас ціну. Словом, будуть з вами поруч день і ніч », – говорить одне з оголошень.

У скільки обійдеться така послуга, в компанії говорять ухильно. «Все залежить, в якому готелі ви захочете жити, на чому поїдете, яке авто виберете», – відповіли по телефону. За послуги експерта просять не менше 200 євро.

Правда, є думка, що шопінг-тури за б / у авто можуть бути справою ризикованою. «Якби я їхав, то брав би з собою трьох експертів: механіка – щоб він подивився, чи не скручений чи пробіг; кузовщика – щоб перевірив чи не був в аварії, не потопельник чи; експерта, який перевірить, чи не перебитий чи номер кузова, чи не викрадений він », – говорить гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. Очевидно, що такі тури – черговий удар по ринку нових авто, без того потерпілому через згортання кредитних програм і кризи в країні.


Кому вигідний закон

Джерела в автомобільних колах розповідають, що насправді найбільше на нових правилах запрацюють фірми-посередники, які пов’язані з депутатами, проштовхнув закон.

«Думаєте, чому із закону прибрали абзац, де говорилося, що автосалони також мають право торгувати б / у авто? Приходили посередники від депутатів, принаймні, вони так представлялися, і говорили: «Чи дасте грошей – будете торгувати в салонах, не дасте – не будете». Як бачите, її там немає », – говорить джерело.

Сергій Боровик, директор з маркетингу «АІС» (пов’язують з депутатом Дмитром Святашем), також упевнений, що зароблять на цьому фірми, наближені до депутатів. «Цей закон проштовхували депутати-мажоритарники з західної України, саме з ними пов’язують з десяток фірм з продажу б / у авто, які з’явилися за останні роки в країні. Ці фірми, як правило, зареєстровані в офшорах, ухиляються від сплати податків, перекидають реєстрацію з однієї людини на іншу », – каже Боровик.

Втім, економічний експерт Олександр Охріменко не виключає, що салони знайдуть лазівки, як підключитися до бізнесу, який зараз піде вгору. Спокуса купити машину не старше 2009 року через Європи за хорошою ціною, велика.

«В першу чергу запрацює на цьому криміналітет. Повернуться бригади сіркоперегінних авто, все буде робитися за схемами, а там, де велика готівка, – там і кримінал. І я впевнений, що такі ж схеми будуть діяти і в автосалонах – хоча їх видалили із закону, вони теж будуть ганяти б / у іномарки, тільки оформляти через підставних осіб. Дуже важливо, щоб в цих схемах не був обдурений покупець », – вважає Охріменко.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому