Таланти твої, Україно: Українець представив в США найпотужніший в світі двигун (відео)

Випускник Київського політехнічного інституту Микола Школьнік, який ще в 1975 році емігрував в США, став автором унікального винаходу. Він разом зі своїм сином створив двигун, які за рівнем ККД і потужності значно перевершує всі наявні зараз аналоги.


Школьнік у США займався питаннями теоретичної фізики. Його хвилювало питання низької ефективності поршневих двигунів. Адже ККД бензинових моторів сьогодні не перевищує 25%, а дизельних – близько 40%.

Разом зі своїм сином компьютерщиком вони почали розробляти більш сучасний силовий агрегат.

«Винахідники зупинилися на роторному двигуні, принцип якого був запропонований в середині XX століття німецьким винахідником Феліксом Ванкелем. Ідея роторного двигуна проста. На відміну від звичайних поршневих моторів, в яких багато обертових і рухомих частин, що знижують ККД, роторний двигун Ванкеля має овальну камеру і трикутний ротор, що обертається усередині неї, своїм рухом утворює в камері різні ділянки, де відбувається впуск, стиснення, згорання і випуск палива», – йдеться у статті.

В результаті потужність двигуна зростає, він стає більш компактним, економічним і не створює вібрацій. Школьніки допрацювали стару ідею. Принциповим в ній було те, що в двигуні не камера, а ротор нагадує за формою горіх, який обертається в трикутній камері.

В результаті вдалося домогтися унікальних результатів – ККД моторів може виростати до 60%. Фізик вважає, що створити революційний двигун допомогла отримана в Києві освіта.
Джерело

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому