Хресна хода показала, чим Україна відрізняється від Росії - Скуратівський

Хресна хода Московського патріархату у Києві показала толерантність українського народу. Подібну акцію української церкви у Москві ніколи б не допустили.


Про це сказав культуролог Вадим Скуратівський у коментарі Gazeta.ua.

"Хресна хода хоч і була організована Кремлем, зіграла на нашу користь. Правильно, що влада не заборонила акцію. Бо на це розраховували її організатори. Уявіть, як православні Українського патріархату йдуть хресним ходом у напрямку Москви. Сюрреалістична нереальна подія. Цим ми і відрізняємось від Росії", - сказав він.

Росія добивається повномасштабної війни на Донбасі. Тому буде й далі організовувати провокації, переконаний культуролог.

"Росія сподівалась на конфлікт між українськими радикальними патріотами і процесією. Але наші державні інституції і громадяни вели себе коректно. Радикальні патріоти багато говорили з цього приводу. Потім зникли, зрозумівши, що такий вияв патріотизму не на часі. Україна витримала екзамен хресною ходою. Тепер Росія перейде до менш масових дій. Можна чекати чого завгодно", - вважає експерт.

Нагадаємо, 27 липня у Києві відбулася хресна хода УПЦ МП "За мир в Україні". Віряни пройшли з Донеччини через 60 міст і сіл України до столиці. 4 500 поліцейських охороняли подію у Києві. В учасників акції поліція вилучила 10 ножів. 6-х провокаторів затримали за плакат "Донбасс - это русский мир"

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому