У Бельгії розцвіла найбільша квітка планети


В охочих помилуватися унікальною квіткою для цього є всього 72 години — стільки триває її цвітіння.

Titan Arum (Amorphophallus titanum), або «трупна квітка», яка є найбільшою квіткою планети, зацвіла в ботанічному саду бельгійського міста Мейзе, повідомляє агентство FlashNord.

За словами представника рослинницького заповідника, в охочих помилуватися унікальною квіткою для цього є всього 72 години — стільки триває її цвітіння.

Свою настільки відразливу назву рослина отримала завдяки тому, що випускає сморід, який порівнюють з чимось середнім між запахом, що походить від трупа і протухлої риби.

У висоту розквітла квітка сягає 1,9 метра, а її вага близько 18 кілограмів.

Titan Arum, милуватися яким рекомендують виключно за наявності носової хустки, має маточку жовтого кольору, висота якої може досягати від півтора до трьох метрів і яка обрамляє пурпурний віночок.

Вага рослини-гіганта, яка квітне один раз в 5-10 років, може досягати ста кілограмів.

Незважаючи на те, що вона огидно пахне, дехто стверджує, що «трупна квітка» нібито є носієм найсильнішого заряду сексуальної енергії.

Titan Arum був відкритий у 1878 році на індонезійському острові Суматра, жителі якого і дали йому настільки невтішну назву. Штучно його змогли виростити всього в декількох ботанічних садах світу. Запах, який йде від квітки, привертає жуків-мертвоїдів і м’ясних мух, які її запилюють.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому