РОСІЙСЬКИЙ ПОЛІТОЛОГ РОЗПОВІВ ЧОМУ ПУТІН УБИВ ШЕРЕМЕТА

Сатирик і публіцист Віктор Шендерович вважає, що вбивство журналіста Української правди Павла Шеремета - справа рук російських спецслужб.


Про це він сказав в інтерв'ю Ехо Москви.

Шендерович підкреслив, що Шеремет ні розслідувачем і ніколи б нікого не став шантажувати. Українська влада до цього вбивства теж не причетні.

«Демонстративне вбивство! У центрі Києва. Демонстративне знакова вбивство. Кому це може бути вигідно? Президенту Порошенко, у якого Шеремет запитав про офшори? Ні, непорівнянний збиток. Ляпас Україні та її силовим службам. Навіть не без спроб зробити вигляд, що це було побутове. Арматура, ніж, отруєння. Щоб потім сказати, що - саме », - сказав він.

Шендерович заявив, що, швидше за все, винуватець - російська держава, яка зробила це демонстративно.

«Це меседж усім російським журналістам, вигнаним (і активістам) звідси, і працюючим в Києві. Хлопці, привіт, ми тут, ми вас бачимо. Ви у нас в руках. Ви живі, тому що ми просто не вирішили ще, що доцільно з вами що-небудь зробити. Ви не думайте, що ви в чужій державі якось захищені. Репутація нашої держави після вбивства Яндарбієва, після вбивства Литвиненка », - пояснив Шендерович.

На його думку, Шеремет як жертва був обраний, швидше за все, випадково як знакова фігура.

Джерело

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому