Вбивство одного з ватажків ЛНР: у Путіна повідомили резонансні дані

У прес-службі Федеральної служби безпеки РФ заявили про викриття і затримання на території Росії агента СБУ Артема Шестакова, який за завданням українських спецслужб збирав розвідінформацію у самопроголошеній ЛНР.


Зокрема, агент передавав в СБУ дані про пересування вбитого згодом відомого польового командира бойовиків Павла Дрьомова з позивним "Батя", зазначили в ФСБ.

"ФСБ Росії викрито в якості агента СБУ і затримано на території РФ громадянина України Шестакова Артема Олександровича, 1984 р.н., який працює перекладачем спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні", - йдеться в заяві.

Наголошується, що згідно з отриманими від Шестакова зізнаннями влітку 2015 року, будучи співробітником місії ОБСЄ в Луганську, він виїжджав до Києва, де був завербований в агентурний апарат СБУ під псевдонімом "Свагор" співробітником департаменту захисту національної державності Сергієм Сліпченко.

Шестаков за завданням СБУ здійснював на території окупованої бойовиками Луганської області збір інформації політичного, соціально-економічного та військового характеру, повідомили в ФСБ.

За даними російських спецслужб, будучи членом місії міжнародної організації, Шестаков регулярно відвідував "органи влади ЛНР", місця дислокації підрозділів "народної міліції". Одержувану інформацію він передавав в СБУ через інтернет.

"Зокрема, повідомляв про пересування військової техніки та особового складу, географічні координати місць дислокації підрозділів народної міліції, номери телефонів командирів. У вересні 2015 р. за погодженням з СБУ на нього вийшли представники Головного управління розвідки МО України. У жовтні-листопаді 2015 р. Шестаков вже за завданням української військової розвідки передавав відомості про маршрути пересування, що використовуються в автомобілях, номери телефонів одного з лідерів козацтва Павла Дрьомова, згодом убитого українськими спецслужбами. Крім того, він займався питаннями працевлаштування в представництва міжнародних організацій в Україні інших агентів українських спецорганів", - йдеться в заяві.

У ФСБ при цьому вважають, що свідчення Шестакова і документальні матеріали "свідчать про ігнорування українськими спецслужбами норм міжнародного права"

У висновку зазначається, що Шестаков не завдав шкоди безпеці Росії, і "йому було дозволено повернутися на територію України, але в'їзд інформатору СБУ буде закритий".

Як повідомляв "Апостроф", Дрьомов загинув 12 грудня 2015 року в результаті вибуху закладеного в його автомобілі вибухового пристрою.

Читайте також матеріал "Апострофу": Бойовика Дрьомова міг вбити "ескадрон смерті" людини Путіна: подробиці з ЛНР.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому