Третю світову Путін готовий розпочати в будь-який момент, – генерал НАТО

У НАТО аналізують військові дії Кремля та не відкидають наміри Путіна розпочати третю світову війну.


Заступник головнокомандувача збройних сил НАТО у Європі, британський генерал сер Річард Шіррефф застерігає, що Путін може розпочати Третю світову війну у будь-який момент, пише "Польське радіо".

Генерал опублікував звіт, в якому наголошує, що російський президент в цілому вже має достатні сили, щоб розпочати захоплення Східної Європи.

Опублікована доповідь має назву «Озброєння задля відлякування. Як Польща і НАТО повинні протистояти відроджуваній Росії».

В документі чітко наголошується, що Польща і НАТО повинні спільними зусиллями протидіяти Росії.

Саміт НАТО у Варшаві був переломним моментом для Альянсу. 28 держав мали особливу нагоду показати роль НАТО та його здатність до оборони Європи і трансатлантичного простору. Польща повинна відігравати у цьому особливо важливу роль,
– зазначено у документі.

У доповіді містяться рекомендації щодо того, як слід реформувати польську оборону через нову загрозу війни у східному регіоні НАТО.

Генерал Шіррефф твердить, що для виправдання війни із Заходом Путін може легко використати звичну йому пропаганду, а великі військові навчання та мобілізація є прикриттям для справжніх переміщень.

"Існує велика підозра, що це може стати прикриттям для справжніх переміщень війська, що дозволило б російській армії розпочати війну так швидко, що НАТО не зможе її зупинити", – йдеться у доповіді.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому