Про "руку Москви" на виборах у США

Костянтин Боровий


На вимогу працівників штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа з програмної платформи цієї політсили виключили положення про надання Україні летального озброєння

Американська преса в контексті цього нагадує, що голова передвиборної кампанії Трампа Пол Манафорт раніше більше десяти років працював лобістом екс-президента Віктора Януковича.

Яка ж продажна тварюка цей Дональд Трамп. Почав відпрацьовувати гроші Путіна. Берлусконі номер 2. Україна при Трампа перейде в повне ведення Путіна, - написав Костянтин Боровий у своєму Facebook. Втім, лобісти Москви працюють і з іншим основним кандидатом, - розповів російський опозиціонер спеціально для "Апострофа".

У всій цій історії цікавий такий момент: інструменти підкупу, використовувані чекістами. Це, звісно, зазвичай дуже дорого. Припустимо, до Єльцина приходить директор ФСБ і каже: "Борис Миколайович, давайте подкупим Клінтона. Він нам допоможе кредити брати". Єльцин каже: "А скільки грошей треба?" - "10 мільярдів доларів". "Ні, це дорого", - каже Єльцин.

Тут мова йде про лобізм, майже законну діяльність. При цьому важливо розділяти: лобізм і підкуп - це різні речі.

А зараз уявімо нинішню ситуацію, що з таким же питанням начальник розвідки приходить до Путіна. У цьому випадку мова вже йтиме про збереження влади. Для цього потрібно 100 мільярдів, наприклад. І що скаже Путін? "Звичайно. Владу ж треба зберігати. 100 мільярдів шкода, але беріть".

Зрозуміло, що Путін не став би захоплювати Крим, якщо б у нього не було на 100% впевненості, що реакції з боку США не буде. У випадку з Грузією, до речі, такої впевненості не було. За непрямими ознаками, з Кримом ситуація для Москви була зрозумілою. Тому вони могли робити, що завгодно. Пам'ятаєте, коли захоплювався Крим, усі мало не криком кричали. Тоді як реакція розвідки США була наступна: "ніяких ознак незаконних дій немає".

Потім був скандал, експерти розвідки почали говорити, що від них вимагають не об'єктивну інформацію, а "потрібну". І що коли вони не дають "замовленої" інформації, у них починаються проблеми.


Сьогодні європейська і американська влада пронизані агентурними мережами чекістів. А значить, вони можуть творити все, що хочуть. У тому числі з Україною

Так трапляється тому, що сьогодні європейська і американська влада пронизані агентурними мережами чекістів. А значить, вони можуть творити все, що хочуть. У тому числі з Україною. Зупинитися вони зможуть тільки, коли гроші закінчаться. Адже йдеться про виживання. У хід підуть будь-які гроші. Немає таких грошей, які вони б не заплатили за те, щоб не залишитися у владі. І в цьому стані, до речі, вони дуже небезпечні. Підкуп у такій ситуації для них буде найпростішим способом. При цьому їх агентурна мережа дуже сильна.

Потрібно бути об'єктивним. Говорити, що у Трампа немає шансів, - не правильно. Його шанси на перемогу досить великі. Одна маленька помилка Клінтон - і все. При цьому Трамп для всіх буде не дуже зручним президентом, у всіх сенсах.

Утім, можливості Трампа не варто і перебільшувати. Підстави припускати, що він почне активно вести антидемократичну політику, - надто надумані. Не варто забувати, що там є ще Конгрес, є Верховний суд, є інститут імпічменту. Не все так просто. Хоча історичні аналогії показують, що ми (Росія) і Гітлера підтримати можемо, як було свого часу.

Представників дуже великої лобістської фірми, до речі, вже виявили і у штабі Клінтон. Тобто вони (спецслужби РФ) намагаються яйця покласти у всі кошики.

Ситуація дуже неприємна, але не катастрофічна. Тому що влада в США поділена. А поділ влади завжди робить кожного політика, який займає односторонню позицію, не дуже сильним. Йому завжди будуть опонувати.

Але ми з вами живемо сьогоднішнім днем. І нам дуже важливо, щоб зброя (летальна зброя Україні, - ред.) поставлялася не нашим онукам, а зараз. Особливої радості, якщо раптом зброю Україні через 100 років все-таки постачатимуть, ми вже не відчуємо.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому