Всім смертям назло: У мережі розповіли неймовірну історію особливої української дівчинки, яка підкорила світ (фото)

 
Оксана Мастерс (Бондарчук), американка з українською душею, легенда світового параолімпійського спорту, призер літніх і зимових Параолімпійських ігор, людина, що надихає своїм прикладом мільйони інвалідів у всьому світі.


Російський блогер Сергій Колесник поділився в мережі дивовижною історією української дівчини Оксани Бондарчук, яка стала однією з небагатьох паралімпійців, які завоювали медалі як літніх, так і зимових ігор, а також вразила світ своєю відвертою фотосесією. Про це Колесник написав на сторінці в соціальній мережі Facebook, а також опублікував фото, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Дівчину, яку ви бачите на цих фотографіях, звуть Оксана Олександрівна Бондарчук. Вона народилася 16 червня 1989 року в Хмельницькому - з жахливими родовими дефектами, які, найімовірніше, були пов'язані з впливом радіації: відсутність деяких кісток в ногах, великих пальців на руках , нігтів і т. п. " - йдеться в пості.

Далі блогер продовжив свою розповідь: "Батьки відмовилися від неї прямо в пологовому будинку. Дівчинку відправили - за фактом вмирати або доживати життя "овочем", як це трапляється з багатьма відмовними дітьми з травмами того ж ступеня тяжкості - до будинку маляти. Природно, ніякої спеціальної медичної допомоги і навіть нормального харчування та догляду дитина там не отримує, її стан і умови життя можна назвати одним словом: ПЕКЛО ".

Але в житті дівчинки сталося диво - її всиновили іноземці.

"А далі ... сталося ось що. У сім років Оксану усиновила самотня бездітна жінка зі Сполучених Штатів Америки - за фахом лікар-логопед. Дівчинка переїжджає в США, де прийомна мама починає боротися за її реабілітацію. Для того, щоб зробити це можливим, сім'я переїжджає з Баффало в Луїсвілль, де жінці пропонують таку роботу в місцевому університеті, яка дозволяє приділяти достатньо часу для реабілітаційних процедур дочки. Це було вкрай важко, оскільки організм не міг "приймати" атрофовані, завмираючі ноги. У вісім років Оксані ампутували ліву ногу, в тринадцять - праву. Вона також пережила складну операцію на кистях рук, в результаті якої хірурги змогли "наблизити" функціональність кисті до нормальної. Ще до ампутації правої ноги Оксана починає займатися адаптивним веслуванням - спеціальним видом греблі для людей з обмеженими можливостями - і незабаром після операції повертається до занять спортом ", - пише Колесник.

"З 2010 року Оксана - в числі лідерів світового адаптивного веслування в своїй категорії. 2 вересня 2012 року вона разом з партнером Робом Джонсом (офіцером армії США, який втратив обидві ноги в Афганістані), виграє бронзову медаль на літніх Параолімпійських іграх в Лондоні" , - перераховує автор досягнення української дівчини.

Відзначимо, що, за інформацією блогера, Оксана Бондарчук також виступала на Паралімпійських іграх 2014 року в Сочі, де завоювала срібло в лижній гонці на 12 кілометрів і бронзу в гонці на 5 км, а також фінішувала 4-й в біатлонній гонці на 6 кілометрів і лижному спринті на 1 км. Таким чином дівчина стала одним з небагатьох параолімпійців, які завоювали медалі як літніх, так і зимових ігор.

А в 2012 році вона вразила весь світ і знялася для відвертої фотосесії в журналі ESPN Magazine - разом з тенісисткою Даніелою Хантуковою і іншими відомими спортсменами. За її словами, подолати страхи, зняти одяг і продемонструвати своє тіло на камеру перед мільйонами читачів було дуже непросто. Однак вона зробила це - і для себе самої, і для того, щоб показати світу, що люди з обмеженими можливостями також можуть виглядати красиво і естетично, і що краса - це не завжди Барбі-стайл 90/60/90.

"Ця дівчина - справжня героїня сили, віри і подолання. При цьому вона не забуває свого коріння - на її аватарці в Твіттері два прапора, американський і український.

Але в Україні її практично ніхто не знає. Знайомтеся: Оксана Мастерс (Бондарчук), американка з українською душею, легенда світового параолімпійського спорту, призер літніх і зимових Параолімпійських ігор, людина, що надихає своїм прикладом мільйони інвалідів у всьому світі ", - зазначив блогер.

І підсумував: "На жаль, в країні, в якій діє "закон Діми Яковлєва", подібна історія неможлива в принципі".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому