Російський журналіст розповів, що тепер буде з Кримом

Пониження статусу Криму відіб'ється на всіх жителях окупованого півострова.


Про це пише російський журналіст, публіцист Леонід Радзіховський у статті на НВ.

На його думку, рішення про приєднання Криму до Південного федерального округу навряд чи було раптовим.

"Що таке рішення означає для кримських еліт? Менша близькість до Путіна, менше можливостей до нього пробитися – між ними буде стояти ще одна рогатка. Раніше Крим був окремим округом, який нікуди не входив і, отже, мав вихід особисто на президента", – зазначає Радзіховський.

На його думку, пониження статусу Криму може відбитися на всіх жителях півострова.

Думаю, зниження статусу може відбитися (так чи інакше) і на всіх жителів Криму. Це дотаційний регіон, йому потрібно вибивати собі гроші та інші пільги. І чим довший шлях – дорога до вуха царя, тим менше ти виколотиш. Це зрозуміло, – пише автор.

Радзіховський також прогнозує хвилю обурення.

"Невдоволення, звичайно, буде. Воно буде, перш за все, серед кримських чиновників, а далі, умовно кажучи, по капілярах розійдеться і до населення. Але кого цікавить достаток невдоволених? Куди їм іти зі своїм невдоволенням? Ніякого політичного значення настрої жителів не матимуть. Чи задоволені вони чи ні – це нікого не цікавить", – констатує публіцист.

Як відомо, 28 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким позбавив анексований Крим особливого статусу і вніс півострів до складу Південного федерального округу Росії.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому