Нерозкриті таємниці гробниці Тутанхамона

Незважаючи на триваючі дослідження гробниці фараона Тутанхамона, археологи не можуть дати остаточний діагноз місці поховання єгипетської королеви Нефертіті. Вчені вважають, що знаменита правителька може бути похована в гробниці Тутанхамона, якому вона могла припадати мачухою.


Проведене в 2015 році сканування гробниці фараона Тутанхамона в Долині Царів в Єгипті показало, що в ній знаходиться ще одна, потайна кімната. Незважаючи на раніше заяву археологів про 90% впевненості в тому, що там же похована і Нефретіті, для точного встановлення цього факту будуть потрібні додаткові дослідження.

Гробниця фараона Тутанхамона була виявлена ​​в непотривоженою вигляді в Долині Царів в 1922 році англійським дослідником Говардом Картером, і стала однією з найважливіших відкриттів в археології.

Всього п'ять різних рівнів поховальної споруди були просканувати 40 разів, повідомляє газета The Independent. Головним прихильником теорії про місце поховання Нефертіті в Луксорі є британський єгиптолог Ніколас Рівз.

«Я як і раніше вважаю, що гробниця фараона Тутанхамона є лише зовнішньою частиною ширшого похоронного комплексу, в якому спочатку була похована Нефертіті», - наводить заяву Рівза газета.

Рівз також заявив, що додаткове сканування «секретних» кімнат, на його думку, є головною гробницею, будуть проведені в квітні. Після цього, в Каїр будуть запрошені археологи для роботи з отриманими даними. Вчені також розглядають можливість свердління невеликого отвору в стіні гробниці, для використання спеціальної камери, за допомогою якої можна буде встановити, що знаходиться по іншу сторону.

Виявлення «потаємних» кімнат в гробниці Тутанхамона знову привернуло увагу археологів та істориків до Єгипту. Відкриття вчених, можливо, зможе підняти нову хвилю захоплення стародавнім Єгиптом і підтримати згасаюче туристичну індустрію, укладає британська газета.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому