США висунули майбутньому прем'єру України чотири вимоги

Основними вимогами до нового прем'єра та уряду України США назвали співпрацю з МВФ, асоціацію з ЄС, боротьбу з корупцією та виконання Мінських домовленостей.



Про це в інтерв'ю "ТСН" розповів заступник глави АП Костянтин Єлісєєв.

"Головне для Сполучених Штатів – це успіх України. А успіх України буде залежати від ефективного, орієнтованого на реформи уряду України. Саме тому їх цікавить більше не прізвища, імена, а система. Цікавить, яка буде все-таки програма нового уряду, якій політиці він буде відданий.

Вони підтримали чотири ключові елементи, які мають були невід'ємною складовою програми нового уряду. Перше – це співпраця з Міжнародним валютним фондом. Друге – виконання зобов'язань відповідно до угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Третє – наполеглива боротьба з корупцією. І четверте – виконання Мінських домовленостей", - розповів Єлісєєв.

Він додав, що США готові політично та фінансово підтримати уряд, який виконає ці умови.

"Більше того, нас запевнили, і це було сказано на найвищому рівні, що рівень підтримки України з боку США буде залежати від успішності реформ, які буде проводити новий уряд. І над цим зараз президент активно працює", – зазначив Єлисеєв.

Нагадаємо, минулого тижні президент України Петро Порошенко провів у Вашингтоні зустріч із президентом США Бараком Обамою. Окрім іншого, говорили про необхідність якнайшвидшого формування зорієнтованих на реформи коаліції та уряду в Україні.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому