Порошенко заявив, що підписав указ про звільнення Шокіна

Президент заявив, що має намір провести обговорення кандидатури на посаду генпрокурора з фракціями Верховної Ради.

Повідомляє tyzhden.ua


Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав указ про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора і має намір провести консультації з парламентськими фракціями щодо кандидатури нового керівника відомства. Про це глава української держави заявив в інтерв’ю журналістам.

«Я хотів би підкреслити, що після голосування в минулий вівторок, в п'ятницю надійшли документи з Верховної Ради, було підписано указ про звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора. На сьогоднішній день моїм указом він відправлений у відставку», – зазначив він.

Порошенко також продемонстрував журналістам цей указ.

Президент України також повідомив, що має намір провести обговорення кандидатури на посаду генпрокурора з фракціями Верховної Ради.

«Я також відкриваю необхідні консультації з парламентськими фракціями з приводу кандидатури нового генпрокурора і впевнений в тому, що на наступному пленарному тижні ми також не повинні затягувати відповідне подання для того, щоб мати нового генпрокурора», – сказав Порошенко, додавши, що це повинна бути чесна і принципова людина.

Нагадаємо, 29 березня Верховна Рада 289 голосами підтримала проект постанови про надання згоди на звільнення президентом України Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

БАРАК ОБАМА ВЫСТУПИЛ С ПРОЩАЛЬНОЙ РЕЧЬЮ, ВЫЗВАВ БОЛЬШЕ ВОПРОСОВ, ЧЕМ ДАЛ ОТВЕТОВ…

“У разі штурму – відкривати вогонь на ураження!” – наказ бійцям ПС у Мукачевому